Félbehagyott könyvek

Véleményezte: Zoebird

Mostanában nehezen találok olyan könyvet, ami a kedvemre való, így alakult, hogy négyet is félbehagytam. Volt, amelyik egyszerűen rossz volt, volt amelyikhez hangulatom nem volt (amiről nem a könyv tehet feltétlenül), de azért megemlékezek róluk, mert kíváncsi vagyok, másnak más volt-e ezekről a véleménye.

badbook.jpeg

joslatok.jpgB. M. Grapes - Jóslatok hálójában

Tartalom: Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.

Vélemény: Képtelen voltam végigolvasni, a 2/3-nál feladtam. Egyszerűen idegesítettek a szereplők. Abszolút nem 18 évesként viselkedtek, hanem 12 éves kölykökként. Csak azért olvastam ennyit is belőle, mert kíváncsi voltam milyen természetfelettivel lesz dolguk, de nem vártam ki. :(

lenyugozo.jpgKami Garcia, Margaret Stohl - Lenyűgöző sötétség (2. rész)

Tartalom: Kami Garcia és Margaret Stohl első könyve, a Lenyűgöző Teremtmények Macon halálával ért véget, és a Tizenhét hold című dallal, mely előrevetítette a hőseinkre váró további megpróbáltatásokat. A megrázó temetés után Ethan kénytelen azzal szembesülni, hogy a gyászba boruló Lena egyre inkább magába fordul és szándékosan eltávolodik tőle. Ráadásul féltékenyen veszi tudomásul, hogy megjelent a színen egy rivális: a rejtélyes természetfeletti lény, John Breed, aki az időközben visszatért Ridley segítségével elhiteti a magába roskadt Lenával, hogy létezik egy Nagy Gát nevű hely, ahol megszabadulhat a nehéz döntések súlya alól, és önmaga lehet. A lány így megszökik a gonosz kettőssel, de Ethan, néhány aggasztó látomás, valamint Marian új kutatósegédje, a briliáns elméjű, csillagászatban is jeleskedő Őrzőtanonc, Liv segítségével rájön, hogy Lenát veszély fenyegeti. A mindig megbízható baráttal, Linkkel, valamint egy különleges sziámi macskával, Lucille-lel kiegészülve felkerekednek a Halandó fizikai törvényeket meghazudtoló Járatokban, hogy megmentsék a lányt… Vajon sikerül nekik, amikor egy Vérfalka liheg a nyomukban, és az alattomos Sarafine sem adta fel, hogy lányát a maga oldalára állítsa? A folytatás, változatlan hűséggel a déli gótika tradíciójához, nem okoz csalódást azoknak, akik kedvelték az első kötetet. További meglepő titkokat tár fel az Igézők világáról, Ethan édesanyjáról, és a csak látszólag unalmas kisváros, Gatlin lakóiról. Semmi sem az, aminek látszik, és talán még a halál sem olyan végeleges…

Vélemény: Kb. 100 oldal után feladtam, mert tiszta depressziós lettem tőle, annyira nyomasztó és unalmas volt! Majd egyszer talán adok neki még egy esélyt, mert ezzel a résszel ellentétben az első kötet nagy tetszett! Ráadásul ha jól tudom már megjelent a 3. rész is. Egyébként a Lenyűgöző teremtményekből készült film is, de mindenkit óva intek tőle!

szeress_ha_akarsz_1.jpgKresley Cole - Szeress, ha akarsz!

Tartalom: Hugh MacCarrick legényfejjel meggondolatlanul beleszeret a szépséges Jane Weylandbe, aki örökös kacérkodásával elviselhetetlen gyötrelmeket okoz neki. A MacCarrickek átkától sújtott, vagyontalan skót tudja, hogy nem veheti nőül a lányt, ezért inkább zsoldosnak áll, és megpróbálja elfelejteni Jane-t, aki pedig titkon szereti őt. Évekkel később Jane apja MacCarricktől kér segítséget, mert ellenségei a lánya életére törnek, s ekkor a hegyvidéki nyomban visszatér. Ám Jane nem bocsátja meg a férfinak, hogy elhagyta, s miközben kettesben menekülnek egy rájuk vadászó őrült gyilkos elől, a bosszúvágy a lányt még kegyetlenebb játékokra sarkallja…

Vélemény: A MacCarrick fivérek történetének első részét pár hete olvastam, utána neki is kezdtem a 2. résznek, de félre kellett raknom, mert egyszerűen nem hozott lázba. Nem volt meg az a "hú de szeretném tovább olvasni" érzés, inkább olyan teher volt. 

szelarnyeka.jpgCarlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka

Tartalom: A tízéves Daniel élete egy csapásra megváltozik, amikor egy hűvös hajnalon apja elviszi Barcelona szívébe, ahol az Elfeledett Könyvek Temetőjében felfedezi azt a regényt, mely döntő hatással lesz sorsára. A kötet titokzatos szerzőjének nyomait kutató fiú életében kalandos évek következnek. Minél több mindent tud meg Daniel a lenyűgöző könyv történetéről, annál inkább szaporodnak a rejtélyek. Különös módon élete minden fordulatát mintha a rajongásig szeretett könyvnek köszönhetné: az első szerelmet, a nagy kiábrándulást, új barátait és még inkább fenyegető ellenségeit, majd a szívét betöltő újabb nagy szerelmet. Az elveszettnek hitt könyv elfelejtett szerzőjének nyomdokain járva elszánt és veszélyes ellenfelekkel kell megküzdenie, mivel akadnak, akik bármire képesek azért, hogy a múlt sötét titkaira ne derüljön fény. A sodró lendületű epizódok váltakozó hangulatú sora sajátosan rabul ejtő kaleidoszkóppá válik: szenvedélyes romantikus jelenetek váltakoznak regénybe illően félelmetes fejezetekkel, melyek feszültségét vidám kópéságok oldják, és mindezek mögött kuszán húzódnak meg egy meghökkentően eredeti bűnügyi történet hálójának a szálai.

Vélemény: Annyira nem találtam a helyem, hogy gondoltam megpróbálkozom egy szépirodalmi művel (legalábbis nekem ez annak számít) és A szél árnyékát, illetve az író többi könyvét nagyon dicsérték. Nekem két különböző véleményem van róla: egyrészről gyönyörűen van megírva! A nyelvezete, a szóhasználat, a mondatok igazi ínyencségek! Például rögtön az elején így kezdődött:

"A Santa Monica sétányra folyékony ezüstgirlandokat csorgatott a gőzölgő reggeli nap."

Hú! És ezt még folyamatosan követik a szuperebbnél szuperebb idézgetést kívánó írások! :)

De! A történetben a mesélő folyamatosan elkalandozik! Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy fa fő ágának tetejére szeretnénk felmászni, de előtte az összes kis ágra rálépünk. Soha nem érünk a végére... Legalábbis nekem ez volt az érzésem. Ez teljesen az én hibám, nem a könyvvé! Egyszerűen vannak regények, amikhez az olvasónak meg kell érnie szerintem, hogy élvezni tudja és én még nem tartok ott. Pár évtized múlva egész biztos, hogy újra megpróbálkozom vele, addig is mindenkinek ajánlom, aki szereti a látványos és minden apró részletre kitérő történet mesélést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr275400685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása