Georgia Cates - A fájdalom szépsége

Véleményezte: Timuska

covers_309317.jpgEgy olyan könyvet hoztam ma nektek, amit első ránézésre és kétértelmű címe miatt nem is szándékoztam elolvasni. Borítója és fülszövege alapján egy újabb Szürke másolatra, egy közönséges nonstop szexszelős bdsm sztorira számítottam. Nem ilyen!
A nyár vége nálam mindig sorozat maratonnal telik. Tavaly a Tündérkrónikát nyomtam le, idén a Vámpírakadémiát. Utóbbit is nagyon élveztem, de 6 kötetnyi tinédzserakció után valami felnőtt olvasmányra vágytam. Ezzel valamiért mindig így vagyok. Imádom az ifjúsági regényeket, de egyhuzamban nem tudnám csak azokat olvasni. Így került a kezembe A fájdalom szépsége, nulla elvárással.

Tartalom: Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.

Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű, amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, amelynek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.

Véleményem: Laurelyn, legjobb barátnőjével Addisonnal három hónapra elutazik az államokból Ausztráliába. A terv az, hogy Addison bátyjánál (Bennél) Wagga Waggában vendégeskednek a következő néhány hónapban. Együtt töltik a karácsonyt, a szilvesztert, pihennek, szórakoznak. Addison tesója már pár éve kint él, mert itt tanul borászatot az egyetemen.

Ben a haverjával Zackel megy a lányokért a repülőtérre és már első perctől kezdve csapják a szelet a csajoknak. Addison azonnal vevő Zac flörtölésére, de Laurei semmilyen komoly kapcsolatot nem szeretne Bennel.
Az első közös kiruccanás alkalmával egy olyan helyre mennek, ahol karaokei est van. Mivel Laurei zenész, így kapva kap az alkalmon és felmegy a színpadra, hogy előadjon egy dalt. Nem is sejti, hogy miközben énekel, valaki a bár egyik sarkában már terveket sző vele kapcsolatban …

Az a valaki nem más, mint Jack McLachlan. Ausztrália egyik leggazdagabb agglegénye, borász, üzletember; és ha lehet így fogalmazni, párkapcsolatait extrém módon éli meg. Amit az elején nem is nagyon értettem, vagyis inkább nem tetszett. Amikor lehetősége adódik, hogy Laurelyn közelébe kerüljön azonnal nyílt lapokkal játszik és a lényegre tér. Mégpedig arra kéri a lányt, hogy amíg Ausztráliában tartózkodik, legyen a partnere. Cserébe ő a legszebb hónapokat ígéri és minden vágyát valóra váltja. De mi ebben az extrém? Az anonimitás, Jack nem fedi fel valódi kilétét, álnéven mutatkozik be és a lány igazi nevére sem kíváncsi.
Laurei először elutasítja, hogy őrült és keressen magának egy prostit, de Jack nagyon kitartó és nem hagyja annyiban.
Persze nem árulok el túl nagy titkot, de a lány végül belemegy a játékba. S nem csak a felajánlott ígéretek miatt, hanem mert nagyon szimpatikus számára ez a titokzatos férfi, egyszerűen nem tudja kiverni a fejéből a jóképű öltönyöst.

A_fajdalom_szepsege.png

Meg kell hagyni kliséhegyek tarkítják a könyvet, de nagyon jól van összerakva, olvastatja magát. Váltott szemszögben íródott és még a pasi szemszög is nagyon élvezetes. 
Nem túl nyálas, kellően túlfűtött, erotikus sztori. Elég „normális” érett felnőttek a karakterek. Laurelyn nem egy rinyagép és teljesen hétköznapi módon viselkedik végig (reggelit készít, elmosogat, pedig nem kéne ilyen dolgokat csinálnia), még azután is ezt éreztem vele kapcsolatban, amikor szembesül azzal, hogy a férfi nem egy mezei alkalmazott a szőlőbizniszben.
Belevaló lány, tehetséges zenész, csinos táncos, szóval kellemes szereplő. Már vártam, hogy mikor fog kiborulni a bili az egyezségük miatt, de végig tisztában van azzal, hogy mit vállalt és azt meg kell hagyni elég jól viseli. (én már fél távon kikészültem volna, mondjuk nem is bírnám az érzelemmentes, kötetlen kapcsolatokat)
Jack pedig amilyen fura volt számomra az elején, annyira szimpatikus lett a végére, félve merem kijelenteni, de azt hiszem megkedveltem a szereplőket.

Szóval tetszett a könyv, leginkább az, hogy nem volt túlkomplikálva semmi. Van benne egy kis dráma, de pont annyi, amit mi nők még igénylünk is. ;)
Erotikus könyv, de nem olyan, ami megfekszi az ember gyomrát. Ugye tudjátok miről beszélek? Olyan, ahol 4-5 oldalon keresztül tart egy-egy aktus, és már zsong a fejünk a következő menetnél. Na ennél a könyvnél, hála az égnek nem éreztem hasonlót. Kellemes, "lájtos", egynek jó lávsztori.

Viszont bosszantó függővéggel, úgyhogy muszáj lesz folytatnom ;)

Értékelés: 4/5

Nyelv:
magyar
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2014.
Fordította: Megyeri Kata

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr266838269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása