Sylvia Day – Átverve & Átölelve 1-2.

Véleményezte: Timuska

covers_314571.jpgcovers_314970.jpgSylvia Day számomra egy x-akta. Tisztában vagyok a sikereivel, hogy New York Times bestseller-listás író, hatalmas rajongótáborral, számomra mégis nagyon középszerű.
Tudom, a titka az erotikában rejlik, de olvastam pár hasonló könyvet és még ma sem értem, miért futtatják annyira ezt a nőt. Mások sokkal igényesebben írnak ebben a témában. Tény és való olvastatja magát a legtöbb könyve, de a pikáns részeket az ő „tollából”, hát nem is tudom, nagyon közönségesnek érzem. A Crossfire sorozatból csak az első részt olvastam, nekem nem jött be, nem is folytattam. A Megigézve pedig konkrétan olvashatatlan, szörnyű volt. Így nem tudom mi késztetett, hogy az Átverve & Átölelve kisregényt (vagy novellákat?) elolvassam. Véleményem bővebben lent:

Tartalom: Soha ne keverd az üzletet az élvezettel! Soha ne vigyél politikát a hálószobába! Mindkét hibát elkövettem, mikor Jackson Rutledge szeretője lettem. Nem mondhatom, hogy nem figyelmeztettek…

Két évvel később újra felbukkant. Megakadályozott egy üzletet, amelynek megkötéséért keményen dolgoztam. Csakhogy Lei Young, New York egyik legbriliánsabb üzletasszonya oldalán megtanultam egyet s mást, amióta Jax kisétált az életemből. Már nem ugyanaz a lány voltam, akit egykor ismert, ő viszont mit sem változott. Az első találkozásunkkal ellentétben ezúttal pontosan tudtam, kivel van dolgom… és hogy milyen függőséget okozhat az érintése.

Jax számára csupán játék volt a csillogás, a szex és a kiváltságok, de időközben én is megtanultam a játékszabályokat. A könyörtelen üzleti világban a mindent felülíró, legfontosabb tanács: tartsd magadhoz közel az ellenséged, de még közelebb a volt szeretőd…

Vélemény: Gianna Rossi egy fiatal, olasz származású lány. Vendéglátós családból származik, három bátyjával és a szüleivel már több éttermük van New Yorkban. Mindent tud, amit erről a szakmáról tudni kell, de Gia még többet szeretne. A családból, ő az egyetlen, aki főiskolára is járt, hogy a jók között is a legjobb lehessen.
Jelenleg a legnagyobb vágya, hogy megkapja a hőn áhított állást Lei Young asszisztenseként. Lei Young ismert név a gasztronómia világában. Híres étteremmenedzser, üzletasszony, menő étteremláncai vannak, jól csengő márkanevet csinál séfjeiből. A lány felnéz az asszonyra, aki a saját erejéből lett híres és gazdag. De nem csak dolgozni szeretne a nő mellett, hanem tanulni tőle.

Egy évvel ezelőtt csúnyán átverte és összetörte a szívét egy férfi, aki nem azokban a körökben forgott, mint Gia. Jackson Rutledge gazdag washingtoni politikus család tagja, igaz ő maga nem politikus, csak üzletember. Tipikus gazdag, jó képű, playboy, aki Giat addig használta, amíg kedve tartotta. A lányt teljesen magába bolondította, majd amikor úgy döntött, hogy vége, kisétált az életéből egyetlen szó nélkül.
A lány összetört és úgy érezte, csak az adhat erőt az újrakezdéshez, ha bebizonyítja magának, hogy többre viszi, mint aki akkor volt Jax oldalán. Nem akar egy egyszerű vendéglátós lány lenni, nem akar középszerű lenni, nem akar olyan nő lenni, akit egy menő pasi nem mutatna be a családjának.

846665 copy.jpg

Lei Young, jó üzletasszony révén kiszúrja a lány rátermettségét, ami ehhez a szakmához kell. Nem árulok el nagy titkot, felveszi a lányt asszisztensnek.

Egy évvel később, hatalmas üzletet készülnek nyélbe ütni. A Four Seasonsben tárgyalnak, mert a két legnagyobb sztár séfet akarják megkaparintani. A tárgyalás kellős közepén megjelenik a rivális étteremlánc tulajdonosa, oldalán egy olyan férfival, akire Gia még álmában sem gondolt, hogy felbukkanhat.
Hamarosan kiderül, hogy Jackson Rutledgenek is szerep jutott a rivális bizniszében. Nagyon úgy tűnik, nem más, mint meghiúsítani az elmúlt egy év munkáját, amin Gia oly sokat dolgozott.

A lány szíve majd ki esik a helyéről, úgy kalapál a férfi közelében, még mindig oda van a Jaxért, de úgy tesz, mintha nem is érdekelné a férfi, sőt nem is ismerné.
Jackson nem hagyja, hogy a lány keresztülnézzen rajta, lassacskán felbukkan mindenhol, ahol csak Gia megfordulhat: a munkahelyén, a családja étteremben, üzleti úton ... Mintha semmi más nem számítana Jaxnek, csakhogy Gia újra az övé legyen.  

Ám, megváltoztak a játékszabályok, azzal nem számolt, hogy a lány már nem olyan naiv szerelmes, mint 2 évvel ezelőtt. Gia igyekszik saját kezébe venni az irányítást, akarja a férfit, de a saját szabályai szerint. Ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre több titokra fény derül Jaxel kapcsolatban. Talán nem is olyan szívtelen macsó, mint sejtette?

Bevallom, nem volt annyira szörnyű, mint azt feltételeztem az elején.
(Most néztem utána és a Goodreads-en szeretik, 4,01-es átlaga van.)
Igaz a sztoriban ne keressetek logikát, a biznisz része nekem eléggé sántított. A párocska is fura módon fejezte ki a másik felé a szerelmét, hol imádták egymást, hol leléptek egy szó nélkül.(?!?)
De aki szereti az erotikus romantikus könyveket, annak ajánlom, mert arra pont jó, hogy néhány órára kicsit kikapcsoljuk az agyunkat. Nagyon rövid kis "szösszenetek", az első rész 100, a második talán 90 oldal. (Nem is értem, miért kellett ketté vágni.)
Sajnos és most nem viccelek, az első szex jelentig - ami meglepően sokára jön el - még tetszett is, aztán elvesztette a varázsát. Pedig esküszöm vártam, hogy történjen már valami a főszereplők között, de amikor megtörtént, az annyira szánalmas volt, tudjátok az a több oldalon keresztül részletezős és mindent nevén nevezős fajta. Hát, izé … ők tudják :-D

Mindent mérlegelve, egynek jó kategória és többet tényleg senki se várjon, mint pár óra kikapcsolódást.
Már, ha szeretitek az ilyen olvasmányokat. :-D

Értékelés: 3 / 5

Nyelv: magyar
Kiadó: Harlequin Magyarország Kft.
Kiadás éve: 2014.
Fordította: Bálint Orsolya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr486841169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása