Colleen Hoover - Hopeless, Losing Hope

Véleményezte: Ma_ya

15717943.jpgNem egyszerű a történet, néha az igazság nagyobb fájdalmat okozhat mint a hazugság. Néha a hazugság is megindokolt, jó szándékú.

Tartalom: A 17 éves Sky élete fenekestül felborul, mikor találkozik Dean Holderrel (hadd jegyezzem meg, hogy imádom mindkettejük nevét).

Sky egy látszólag boldog tini, egy nonkonformista legjobb barátnővel és egy anyával, aki száműzte a technológiát a házból. Se tv, se telefon, se internet. 13 éven keresztül otthoni oktatásban részesül, majd Six segítségével (legjobb barátnő) ráveszik Karent (Sky anyukája), hogy engedje beiratkozni a suliba.

Sky váltogatja a fiúkat és noha egyikkel sem fekszik le, megvan a hírneve. Egy nap az üzletben találkozik Holderrel, aki megbabonázva bámul rá, majd követi a parkolóba és a nevét szeretné megtudni. Később újra összefutnak, mivel Sky minden nap szalad és pont Holder háza előtt áll meg egy pillanatra levegőt venni.

Találkozásuk mindkettőjük életét megváltoztatja. Holder az első olyan fiú, akinek az érintésére felébrednek gyomrában a lepkék, akinek minden egyes érintését a lelke mélyéig érzi.

"Korábban sosem vett le senki a lábamról. Nem éreztem a gyomromban repdeső lepkéket...sőt az egész..."levesz a lábadról" kifejezés idegen volt számomra....és mégis, valahogy ez a srác már az első pillanatban elvarázsolt, és mindez pokolian megijeszt "

 "Te jó ég, Six. A bolt előtt láttam egy srácot, aki egyszerűen csodálatos volt. Kicsit ijesztő, de csodálatos....és amint tekintetünk találkozott, majdnem összeroskadtam. Ez a srác......wow"

 

Holder......fantasztikus és Skyimages.jpg

Vélemény: A fiú teljesen bolondot csinál belőled. Hol hideg, hol meleg, hol kedves, hol faragatlan. Nem tudod, hogyan állsz vele, de azt igen, hogy KELL neked.

Mikor közel kerülnek egymáshoz és többé kevésbé megérted Holder indokait, többé már nincs menekvés. Levesz a lábadról és ennyi. Minden gondolata Sky. Mindent azért tesz, hogy Skynak legyen jó. Óvja, félti, szereti és imádja. Azt akarja, hogy minden egyes "első" felejthetetlen legyen Sky részére. Ebben a könyvben van a legszebb "első" csók, ami igazából nem is volt csók.

Nincs a könyvnek egyetlen olyan része sem, amit ne imádtam volna.

holder-hopeless-by-colleen-hoover.jpgAhogy halad a történet, úgy szippant egyre jobban magába és velük együtt leszünk szerelmesek. Mikor megtapasztalják az első csókot, nekünk is felejthetetlen élmény. Minden egyes érzelem, a jó, a rossz, a fájdalom, a szenvedés, a kétségbeesés, a reménytelenség és végül a remény amit megtapasztalsz ebben a könyvben, magával ragad.

Az első könyvben Sky gondolatait ismerjük meg. Megtudjuk, hogy örökbe fogadták, hogy semmire nem emlékszik korábbi életéből. Vannak pillanatképek, amik néha bevillannak és pokolian megrémisztik. Ezekből már gondolhatod, hogy mi történhetett vele, következtetni enged a cselekmény kibontakozására, de közben végig reméled, hogy nem igaz, nem történhetett meg. 

Közben Holderről is megtudunk ezt azt. Volt egy iker lánytestvére, akit rajongásig szeretett és aki öngyilkos lett. Hatéves korában volt egy legjobb barátja/barátnője Hope, aki egy nap nyomtalanul eltűnt. 13 éven át kereste, nem felejtette el, nem mondott le róla.

Mikor megpillantja Skyt, valami benne Hopera emlékezteti és talán az kelti fel az érdeklődését. De később már reméli, hogy a két személy nem egy és ugyanaz, mert az teljesen felfordítaná Sky életét. Volt egy sejtésem, hogy miként, de legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna arra, ami végül történt. Egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, szerelmesek lesznek anélkül, hogy észrevennék.....oké, Holder nem, mert ő pontosan tudta, hogy szereti Skyt.

Sokszor hallottam már azt a mondatot az emberektől főleg olyantól, aki nem szeret olvasni, hogy nem jó annyit olvasni, mert annyira belemerülsz abba a világba, hogy az elvárásaid a valós férfiakkal szemben abszurdá válnak, hogy olyan férfit szeretnél majd, mint a könyvekben. Nos, higgyétek el semmi szégyellni való nincs abban, ha mindenki egy Holdert szeretne magának. :)

A második könyvben Holder szemszögéből ismerjük meg a történetet. Hogyan élte meg Hope elvesztését, mennyire hibáztatta magát és hogy soha egyetlen pillanatig sem adta fel a reményt, hogy egy nap megtalálja.

Értékelés: 5*/5

Tudom csak 5 csillag jár, de erre nem elég.

Nyelv: angol
Kiadó: Atria
Kiadás éve: 2012
Fordító: -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr245428289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása