Tammara Webber - Easy

Véleményezte: Timuska

Egyszeregy_s.jpgAmikor először hallottam erről a könyvről, már tudtam, hogy el szeretném olvasni. A new adult besorolása volt az, ami igazán felkeltette a figyelmemet. A Gyönyörű sorscsapás óta valahogy nagyon bejönnek nekem ezek a könyvek. Fiatalokról szól, könnyed, de mégsem 16 éves tinik a szereplők. A szerelmi szálak is erőteljesebbek és az erotikus vonal sem elhanyagolt; vagyis nem rendezik le az egészet azzal, hogy forró csókban olvadtak össze, majd a következő bekezdés már a reggeli ébredés … ;)

Tudom, ha valaki ilyet akar olvasni, akkor ott vannak a felnőtteknek szóló romantikus könyvek, de akkor is, nem mondom, hogy nem olvasom és nem szeretem, sőt … ám ezekhez is kell hangulat.

Nos akkor térjünk vissza az Easy-re.

Tartalom:
Egy ismeretlen megmentő.
Egy nyugtalanító titok.
A szerelem nem mindig sima ügy…
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált…

Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól.
Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen, nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére.

easy1_s.jpgVéleményem: Főhősünk Jacqueline, főiskolás lány, nagybőgőzik s minden vágya, hogy zenetanár legyen. A történet ott kezdőik, hogy éppen egy hétvégi buliból a furgonjához igyekszik, amikor támadás éri. Szerencsés „véletlennek” köszönhetően megmenekül és egyúttal megismer egy számára idegen, de vonzó fiút. A fiú, Lucas – hmm … igazi rossz fiú kinézetű, sötét hosszú vagy inkább kócos haj, tetovált test és az elmaradhatatlan motor  –  egyik kedvenc férfi karakterem lett. ;)

Szóval lassan, de biztosan bontakozik ki a kapcsolat közöttük, és nem árulok el titkot, hamarosan nagyon fontosak lesznek egymásnak.

Mindezek előtt Jacqueline-ról kiderül, hogy egy nem túl régi szakításon van túl, ezért még a saját érzéseivel sincs tisztában, hiszen egy olyan fiúval – Kennedyvel – járt 3 éven keresztül, aki mellett nem volt igazán önmaga. Például volt barátja miatt választotta azt a fősulit ahova éppen járt, és nem egy „zenetagozatos” főiskolát. Úgy érezte, az a legfontosabb, hogy a pasija mellett maradjon, támogassa a srác álmait. Saját elmondása szerinte is ő volt a tökéletes IVF barátnő. (a rövidítést nem részletezném, ez a történetből kiderül)

easy9_s.jpgEllenben Kennedy olyan csúnyán hagyja őt cserben és olyan mondvacsinált indokkal szakít vele, hogy ha az én pasim lett volna, hát nem ajánlom, hogy a szemem elé kerüljön.

A szakítás eléggé megviselte Jacqueline-t így 2 hétig nem járt be a Kennedyvel közös órájára, közgazdaságtanra. Ezáltal lemaradt a negyedéves zh-ról, mely miatt az óraadó professzor egy Landon Maxfield nevű korrepetitorhoz küldi, hogy fölzárkózzon a féléves jegye érdekében. A történet itt kezd el érdekes lenni és innentől bonyolódik is.

Landonnal a korrepetitorral való e-mail váltások nagy kedvenceim. Nem kevésbé Lukassal való sms-ek. Lucassal a kémia nagyon hamar működik, de ez is olyan szépen bontakozik ki, nem lövik le a „poént” a könyv első felében.
A történet végére főhőseink sokat változnak és fejlődnek - nem csak Jacqueline -, és Lucas nagy titkára is fény derül.

easy6_s.jpg

Az írónő nagyon szépen felépíti a történetet, egy percre sem unatkoztam. A kényes téma, amely köré épül a sztori – nők bántalmazása, nemi erőszak, zaklatás – pont úgy van tálalva, hogy a fiataloknak is támpontot adhat, ha ilyen helyzetbe kerülnének, ne féljenek felvállalni és beszélni róla, másképp nem lehet segíteni és feldolgozni a rossz élményeket.

Mindent összevetve nagyon tetszett a könyv, szerethetőek a karakterek, még a mellékszereplő - legjobb barátnő Erin - is nagy kedvencem.
Szóval élvezhető, kellemes szerelmi történet, mély mondanivalóval és talán többször olvasós is. 

Legjobban tetszett: végre egy fiú, aki nem rohamozza a lányt a szerelmével, nem sértődős macsó, nem mondja a könyv felétől minden oldalon, hogy milyen nagyon, de nagyon szerelmes és az ő barátnője a legdögösebb csaj a világon. Sőt a szeretlek szó talán el sem hangzik, mégis végig tudtam, hogy nem is érezhetnek mást egymás iránt csak szerelmet.

A szerelem nem a józan ész hiánya, hanem felülvizsgált, átgondolt, fölhevített és a szív formájához igazított józan ész.

Értékelés: 5/5

Zoebird véleménye: Imádtam, nagyon szép történet volt! I love Lucas! :) Egyedül picit talán több lehetett volna benne a nagybőgőzésről. :)

Nyelv: magyar
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Fordító: Komáromy Rudolf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr745392614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása