Cynthia Hand - Angyalsors, Angyalfény, Angyalnyár

Véleményezte: Zoebird

angyalsors.jpg Sokszor esik szó a borítókról, van amelyik gyönyörű, van amelyik jól eltalált a tartalomhoz és van amelyik nagyon nem. Ez is egy ilyen regény, aminek a (szerintem béna) külseje alapján elég félve kezdtem neki és mekkorát tévedtem!

A másik nagy melléfogásom vele kapcsolatban, hogy nem néztem utána, hogy minden rész megjelent-e már. Láttam, hogy trilógia, 3 rész kapható, így készpénznek vettem, hogy leülhetek és egymás után végig olvashatom mindhármat. Megint tévedtem!

Angyalsors

Tartalom: Clara Gardner élete alaposan megváltozik, amikor kiderül, hogy félig-meddig angyal. Nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb az embereknél, hanem rendeltetése is van. De hogy mi ez a feladat, arra nem könnyű rájönnie.

Látomásában csupán egy idegent lát, aki csapdába esik egy erdőtűzben. Édesanyjával kutatnak a tűz helye után, nyomozásuk egy wyomingi városba vezeti őket. Úgy döntenek, Jacksonban a helyük, odaköltözik a család. A következtetéseik helyesnek bizonyulnak: Clara az iskolában már az első napon megpillantja a látomásaiban szereplő fiút, Christiant. A helyzetet azonban bonyolítja, hogy feltűnik egy másik, szintén vonzó srác, Tucker, aki szemlátomást komolyan érdeklődik Clara iránt. Ahogy Clara próbál kiigazodni a feje tetejére állt világában, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében – őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát?

Vélemény: A trilógia első része leginkább Clara angyalságának felfedezéséről, az ezzel járó kötelezettségekről, feladatokról szól, nem elfelejtkezve arról, hogy a lány mégis csak egy tinédzser, akit sok más foglalkoztat, sokszor szívesebben, mint az, hogy mi az ő életének a rendeltetése.

Sok a történetben a rejtély és felmerültek bennem kérdések is az olvasás közben (pl. hova tűnik a szárnyuk?), de a legtöbbre meg is kaptam a választ, ahogy haladtak az események.

Az elmaradhatatlan szerelmi háromszög mindkét fiú tagja nagy kedvenceim. Christian a titokzatosságával, akiről nem sokat lehet még itt megtudni, arról sem, hogy őt mi mozgatja, viszont imádtam a csendesen háttérbe húzódását. Tucker pedig egy igazi cowboy, aki férfias, de mégis gyengéd. Ember létére elfogadja Clara-t annak, ami, még ha kicsit nehezen emészti is meg.

A többi szereplő is szinte mind nagyon kedvelhető. Normális fiatalok, akik megpróbálnak felelősségteljesek lenni, jó döntéseket hozni. Talán egyvalaki volt, akit nem tudok hova tenni, az okoskodó Angela-t, Clara egyik barátnője. Igazán fura lány és nem teljesen tiszta még, hogy mire számíthatunk tőle, jó vagy rossz oldalon áll-e. Vele ellentétben Wendy a tudatlan barátnő, aki eleinte fontos szereplő, de egyre ritkábban hallani felőle, hiszen annyi mindenről nem tudhat és ez nem tesz jót a barátságuknak Clara-val.

Egyébként Clara családja is kellemes a szuper, de titkolózó anyukával és a kisöccsel, aki még meg fog lepni minket.

– Te Christian Prescottra hajtasz – fejezi be helyettem Wendy, és fölvonja a szemöldökét. – Látom én. De Christian valóságos félisten. Az isteneket imádjuk, de nem járunk velük. Az ilyen srácot csak messziről nézegetjük.

angyalfeny.jpgAngyalfény

Tartalom: Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, mégsem tudott felkészülni a döntésre, amelyet a végzetes napon kellett meghoznia. A rendeltetését közel sem olyan egyszerű teljesíteni, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre jobban megismeri az angyalok világát, a Jó és a Rossz közötti harcot, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.

Vélemény: A második kötetben folytatódik a lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény. Míg az első rész az angyalságra koncentrált, ez sokkal inkább az érzelmekre. Clara őrlődik a szerelmi háromszögben, de nincs túlszenvedve az egész, hiszen pontosan tudja mit akar, csak a sors mégsem ért vele egyet.

Ugyanakkor bekerült a történetbe egy tragédia, ami mindent beárnyékol, de annyira szépen van kitalálva, hogy egészen megbocsátható az írónőnek.

Jobban megismerhetjük az itt már nagyobb szerepet kapó Christiant, akit egyre jobban megkedvelhetünk kedvességével, érzékenységével, empátiájával, de azért ne feledjük, Tucker sincs eltüntetve! Ő próbálja megérteni Clara világát, de érezhető, hogy ez nem olyan egyszerű egy kívülálló számára.

– Önsajnálat befejezve?
– Igen, be.
– Helyes. Nem jó sokáig fetrengeni benne. Árt az arcbőrnek.

Mindkét rész szuperül olvastatta magát, teljesen magával ragadott a történet, a kellemes humor, a finom érzelmek, a szerethető szereplők. Miután vasárnap éjjel befejeztem a második részt, azonnal olvasni akartam a harmadikat, így sebtiben megrendeltem a bookline-on ebook-ban. Majd itt jött a nagy arcon csapás, amikor megnyitottam a könyvet és azt látom, hogy 100 oldal?! Azonnal utána néztem, hogy most akkor mi van, rossz a fájl? Kiderült, hogy ez a 3. rész igazából inkább csak 2,5! Rendkívül bosszantó volt!

angyalnyar.jpgTartalom: Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól, amelyekkel egyelőre nem képes szembenézni – ezért tökéletes menekülésnek tűnik, ha a nyarat Olaszországban tölti legjobb barátnőjével, Angelával…
Amióta Angela az eszét tudja, mindig azt magyarázták neki, hogy a szerelem veszedelmes, egy percre se hagyja őrizetlenül a szívét. Két éve azonban, amikor megismerkedett Phennel, elhatározta, hogy mindenáron közel kerül hozzá. Most döntenie kell, megoszthatja-e Clarával a titkát, vagy ha elmondja neki az igazságot, azzal kockára tesz mindent, ami fontos a számára.
A hol Angela, hol Clara nézőpontjából kibontakozó történet bemutatja a felejthetetlen nyarat, amely próbára teszi a két lány barátságát, és visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket.

Vélemény: Amennyire szerettem eddig a történetet, annyira nem tetszett ez a novella! Lehet, hogy ebben az is közre játszott, hogy a befejező részt vártam és rémesen csalódott voltam, de akkor sem volt az igazi. A váltott szemszögnek nem láttam értelmet, bőven elég lett volna Angela szemszögéből írni. Persze értem én, hogy a végső csavarhoz szükség volt Clara-ra is, de akkor is csak zavaros volt tőle sokszor. Angela-t még mindig nem tudom hova tenni és ebben ez a rész sem segített nekem, pedig sok mindent megtudunk róla, gyerekkoráról, érzéseiről, szerelméről. Nem került hozzám közel, egyszerűen nem kedvelem.

… a szerelem olyan, akár a kígyómarás, a mérge lassan terjed szét az ereinkben.

Összefoglalva: mindenképp ajánlom olvasásra, 5 pontos a trilógia (legalábbis eddig), a novelláért nem vonok le pontot, úgy veszem, hogy az csak egy mellékvágány. :)

Értékelés: 5/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2011, 2012, 2013
Fordító: Komáromy Rudolf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr535434833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása