Gayle Forman - Hová tűntél?

Véleményezte: Zoebird

hovatuntel.jpgMiután elolvastam a Ha maradnék című első részt, nem volt kérdés, hogy azonnal folytatom a másodikkal! Sajnos csak 270 oldal az egész könyv, így túl hamar végeztem vele, aztán csak ültem éjjel az ágyban magam elé bambulva, teljesen a hatása alá kerülve és azon gondolkozva, hogy legszívesebben azonnal kezdeném elölről.

Tartalom: HÁROM ÉV MÚLVA

Képzeld el, hogy azt az életed éled, amiről álmodtál. A világ egyik leghíresebb rockzenésze vagy, az újságok címlapon hozzák a képedet, és a lábad előtt hever a világ. Az első lemezed olyan sikeres lett, hogy soha nem lesznek már anyagi gondjaid. A barátnőd nem elég, hogy tehetséges és felkapott filmproducer, de jobban megért téged, mint bárki a világon.

Képzeld el, hogy mindennek ellenére mégsem lehetsz boldog, mert három évvel ezelőtt olyasmi történt, amitől valami meghalt benned.

Amikor egyetlen éjszakán találkozik a múlt és a jövő, esélyt kapsz, hogy mindent helyrehozz, ami félresiklott, már csak az marad kérdés, hogy tudsz-e élni vele.

De létezik egyáltalán újrakezdés? És milyen árat kell fizetni érte?

Vélemény: Míg az első rész Mia főszereplésével az ő emlékeiről, érzelmeiről, gondolatairól szólt, ez a rész a barátja, Adam történetét meséli el. Az ő szemszögéből olvashatjuk, hogy mi történt vele a baleset után eltelt 3 évben, hogy alakult az élete és legfőképpen hogyan hatott rá és környezetére is Mia és családjának végzetes útja.

Míg Mia történetében a szereteten volt a hangsúly, mely mindent körbevett, addig Adamnak a fájdalmat, a veszteséget kellett feldolgoznia, mely nagyon nehezen megy neki még évek múltán is. Nap, mint nap próbál megküzdeni a hiánnyal, próbál vele együtt élni, de árad belőle a düh, az elkeseredettség, a reménytelenség.

A könyv ugyanúgy, mint az első rész, visszaemlékezésekre építkezik, melyben nagyon érzelmesen átélhetjük, hogy milyen volt Adamnek az első találkozásuk Miával, hogy érzett iránta és a családja iránt, hogyan történt az együttesük, az Üstökös fantasztikus felemelkedése. Megtudhatjuk, hogy mit rejt a csillogó felszín, ami alatt hatalmas sötétségben él a fiú, akinek egyébként mindene meg van, mégis az ember csak ölelné-ölelné őt, hogy kirángassa magányából.

hamaradnek1.png

Közben itt is mindent átjár a zene és dalszövegek színesítik a történetet, melyek nagyon sokatmondóak.

Visszafojtott lélegzettel olvastam a sorokat és egészen az utolsó oldalakig rettegtem, hogy mi lesz a vége.

Eddigi olvasmányaim egyik legszebb története e két könyv, melyek fantasztikusan megérintettek! Aki teheti, mindenképp egyszerre, egymás után olvassa el a két részt, mert így alkotnak egy kerek egészt. Nem egyszerű olvasmány, eszméletlenül szívhez szóló és mindenképp sokszor-sokszor újraolvasós!!

A magam részéről Gayle Forman rajongó lettem és kedves kiadók, nagyon szeretném a többi könyvét is olvasni!!!

Értékelés: 5*/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2012
Fordító: Rudolf Anna

(A könyvekből állítólag film fog készülni!)

Photo via syddrian on Tumblr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr95468789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása