Penelope Douglas - Bully (Fall Away)

Véleményezte: Ma_ya

18090508.jpg"Yesterday lasts forever. Tomorrow comes never. Until you"

Ez a könyv, totális meglepetés volt! Szerelemről, bizalomról, szenvedésről és megbocsátásról. Elvarázsol és nem enged.

Tartalom: A nevem Tate. De ő sosem szólítana így. Már ha egyáltalán hozzám szólna. Szomszédok vagyunk és egykor legjobb barátok. De aztán egy nyáron mikor hazatért, minden megváltozott. Miatta az egész életem pokollá változott. Megszégyenített, zaklatott és megalázott.

Ezért elmentem.

Egy évet külföldön tanultam és most újra hazatértem. De már nem az vagyok aki voltam. Még ha ő nem is változott meg, én igen. Többé nem félek tőle. Többé nem fogom elkerülni. És nem fogom hagyni, hogy megkeserítse az életem. Harcolni fogunk, mert egyikünk sem fogja megadni magát.

Vélemény: Nem tudtam mire számítsak a fülszövegből. Féltem, hogy megint egy bántalmazott, szenvedő lány története lesz, ami megvisel majd.

Tate és Jared legjobb barátok voltak. Jared kedves, megértő, figyelmes és gyengéd volt, aki mindent megtett azért, hogy Tate túlélje édesanyja elvesztését. Mindig mellette állt, ő volt a biztos pont a lány életében.

"You see, - my eyes stayed on him, - when I was ten, my mom died. She had cancer, and I lost her before I really knew her. My world felt so insecure, and I was scared. You were the person that turned things right again. With you, I became courageous and free. It was like the part of me that died with my mom came back when I met you, and I didn’t hurt anymore. Nothing hurt if I knew I had you."

Most minden megváltozott. Eltűnt az a kedves fiú és helyét egy gonosz kegyetlen, szívtelen valaki vette át, akinek egyetlen célja, hogy pokollá tegye a lány életét.

"Thanks to Jared, my high school experience had been one long succession of rumors, pranks, tears, and disappointments."

Nem tudjuk mi történt, miért változott meg. Nem áll szóba a lánnyal, igaz ő sem törekszik arra, hogy megértse mi történt. Ehelyett elmegy egy évre.

Jared a bad boy kategóriába tartozik.

jared 2.jpg
Tekintélye van a suliban, amit mond vagy tesz törvénynek számít. És ha kikezd valakit, akkor garantált, hogy az illető ki lesz közösítve, megalázva. Tetovált, versenyzik és nőzik. Egyetlen barátja van, aki mindenben támogatja. Nem beszélget senkivel, nem barátkozik. Egy arrogáns playboy, akinek semmi és senki nem számít. Haragszik a világra, de leginkább a lányra. 

Annyira bosszantó volt, hogy nem tudtad miért?????? Mit vétett neki Tate? Mert annak ellenére, hogy sokszor gonosz és kegyetlen, vannak pillanatai mikor rájössz, hogy valójában gyengéd és akit szeret, ahhoz nagyon tart.

Tate -t abszolút imádtam. Soha nem adta meg magát. Makacs, bátor, okos és merész. Nem bújt el egy sarokba sírni. Ha harcolni kellett, akkor harcolt. A végére már már szinte ő lett a bántalmazó.

1561455-bigthumbnail.jpg
Mivel a történetet Tate szemszögéből ismerjük meg, csak a végén derül ki, miért változott meg Jared. Viszont addig sokszor nehéz volt szeretni Jaredet.

Miután Tate visszatér, egy este a szomszédban buli van és átmegy, hogy megkérje Jaredet halkítsa le a zenét. Először Madoccal fut össze és akkor kiderül egy két dolog, mint például, hogy Tate miért nem randizott soha. Mert a két fiú minden jelentkezőt elijesztett. Első találkozásuk érdekes fordulatot vesz, Jared-t mintha elbűvölné az új Tate.

"There was a time when I had all his attention and I loved it. And as much I wanted him to leave me alone, I also liked the way he was looking at me right now. And then I remembered that I hated him."

Igen, talán gyűlölik egymást, de a kémia megvan köztük. És annak ellenére, hogy Jared folyton zaklatta, sosem nyúlt hozzá, sosem bántalmazta. Emiatt Tate merészebb volt, könnyebben szembeszállt vele, mert tudta, hogy a fiú sosem bántaná.

Ahogy a történet folytatódik, egyre több alkalommal látjuk, hogy Jared talán nem is utálja a lányt. Többször kerülnek fura helyzetbe, amit titokban mindketten élveznek.

"Don't touch me." - I'd meant to yell, but it came out as a whisper. Jared moved his head from side to side trying to catch my eyes, his lips inches from my fave. "If I ever lay my hands on you," - he said low and husky, - "you'll want it."

De a bizalmat és megbocsátást nem könnyű elérni. Főleg mikor Jared megígéri, hogy újra sírni fog miatta és ehhez az egyetlen olyan módszert választja, ami biztosan megbántja a lányt. Kikezd a legjobb barátnőjével, aki mindig mellette állt, akire mindig számíthatott. Na én nagyon megutáltam ezt a legjobb barátnőt. És kizárt dolog, hogy megbocsátottam volna neki.

Mindannak ellenére, hogy korábban sikeresen távol tartották a fiúkat a lánytól, mióta visszajött ez már nehezebben megy és Tate randizni kezd. Azt hiszem ezzel felrázza a fiút, aki kezd lassan megváltozni. Majd egy verseny után, mikor ahhoz, hogy eldöntsék a versenyt, a lányok kell vezessenek, Tate az egyetlen akit Jared a kormányhoz engedne. És megváltoznak a dolgok.

Mikor Jared barátja elhívja a lányt a Homecomming bálra, Jared orrba vágja. Mikor Nate zaklatni kezdi a lányt, megvédi. Csak idő kérdése volt,mikor jönnek végre össze.

"The tree was decorated with an assortment of radiant lighting. White lights, small and big bulbs, as well as lanterns of different styles and sizes adorned the tree. The awe-inspiring magical quality of the world within the branches was too intense for words. I was sure I would never enjoy looking at this tree without lights again.
Jared.
I’d spent a lot of time climbing this tree, reading in it, and talking with Jared in it until the stars faded with morning’s light."

Kiderül minden. Miért volt annyira kegyetlen vele, miért bántotta és miért szenvedtek mindketten. És hogy mindig a legelső pillanatól kezdve, ahogy megpillantotta a lányt, szerelmes volt belé.

true_love_forever-normal.jpg

"I won’t hurt you. I’ll never hurt you again. I’m sorry."

Nem lesz vége ahogy összejönnek és ez kellemes meglepetés volt. Történik még valami, ami próbára teszi szerelmüket, főleg Tate bizalmát Jaredbe. És szerintem ez kellet is a történetbe, mert nem lehet olyan könnyen elfelejteni, megbocsátani 3 év szenvedést.

"Tate, you’re mine, and I’m yours. Every day you’re going to realize that more and more. When you believe it without a doubt, then I’ll have earned your trust."

Tate.jpg

Egy megható történet a szerelemről, bizalomról, szenvedésről és megbocsátásról. Elvarázsol és nem enged. Amikor vége, akkor úgy érzed, hogy legszívesebben kezdenéd újra.

Értékelés: 5/5***

Nyelv: Angol
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2013

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr835621579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása