Nyrae Dawn – A játszma

Véleményezte: Timuska

covers_259968.jpgTöbb mint egy évig szerepelt a kívánságlistámon ez a könyv, úgy hogy elhihetitek, hogy vigyorogtam (mint a vadalma) amikor a könyvespolcról végre leemelhettem és hazavihettem.
S, hogy mennyire tetszett? Nagyon, bár nem lesz se kedvenc, se többször olvasós szerintem, de most éppen ilyen időszakomat élem, hogy a könnyed nyári olvasmányok közé pontosan beillett ez is. Hozzáteszem, nem is vártam tőle többet, mint ami.
Részletek lent …

Tartalom: A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy bosszút álljon az exén, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak - belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet kapcsolatuknak, és örökre elválasztja őket.

Vélemény: Az első oldaltól kezdve magával ragadott Cheyenne és Colt sztorija, ha elolvassátok a tartalmat, nagyjából képben is lesztek, hogy miről szól a könyv. Így a történetbe mélyebben most nem mennék bele.
Kicsit Heti csaj és Easy deja vu-m volt az elején, féltem, hogy ez az „álbarátos” téma nem fog újat nyújtani, de aztán valahogy mégis saját lábára állt a történet.

A váltott szemszög még ennyire nem tetszett nekem, talán azért, mert a srác gondolatai (amiket egyébként nem mindig bírok a hasonló könyvekben, hihetőnek tűntek. Van köztünk olyan pasi aki órákig agyal azon, hogy milyen gyönyörű a csaja? Mert, ha igen, akkor befogom a szám :-D) egy szó mint száz, valódibbak voltak Colt gondolatai, mint általában.
Colt nem kezdett el rögtön "nyálcsorgatni" Cheyenne után, inkább az önző és néha bunkó elmélkedései voltak terítéken. És valahogy ilyennek is képzelek egy rossz fiút, kár, hogy a végére mindig átmennek nyálasba ezek a remek pasik. ;)

Na, de ez legyen Colt legnagyobb hibája, aki egyébként szívdöglesztő, mint minden NA könyvhős (kisfiús gödröcskés mosolyú, verekedős, tetovált, csúnyán beszélő rossz fiú - nyamm), a lány pedig gyönyörű és ő a tipikus jó kislány. Egy kicsit mindkettő sérült, mert nem patyolat a múltjuk, de ugye ezt is megszokhattuk a hasonló történeteknél. Nagyon jól kiegészítik egymást, észre sem veszik, de első perctől kezdve segítik egymást vagy így, vagy úgy. Colt rendkívül védelmező és gondoskodó fiú. Az édesanyjával közös jelentek pedig nagyon szívbemarkolók.

55ac7806ac64b1b2780b1078d4ee2571.jpg
A könyv egyébként olvastatja magát, én konkrétan nem tudtam letenni, 1 nap alatt kivégeztem. Néha vicces volt, majd szomorú, de egy percig sem unatkoztam. Talán egy kicsit sok volt a dráma a végére amit jól össze is csapott az írónő. Igaz, nekem így sem volt bajom a lezárással. Jó hír, hogy folytatás várható, de mindhárom önálló sztori. A következő rész, Colt barátjáról szól majd.

Szóval lányok, a suli kezdésig van még 2 hét a nyárból, addig gyorsan olvassátok el és essetek szerelembe ;)

Értékelés: 5/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Ulpius-ház Könyvkiadó
Kiadás éve: 2014
Fordította: Császár Tímea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr606606587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása