Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?

Véleményezte: Zoebird

boldogsag.jpg

"Miért, akkor milyen a boldogság?
(…)
A boldogság a napkelte a kikötő felett. A fagyi a kánikulában. A hullámok hangja az utca végéből. Ahogy a kutyám hozzám bújik a kanapén. Esti séták. Remek filmek. Viharok. Egy jó sajtburger. A péntek. A szombat. Még a szerda is. Ha a vízbe dugom a lábujjam. Pizsamanadrág. Strandpapucs. Úszás. Költészet. Ha egy e-mailben nem szerepel egyetlen mosolygós pofi sem."

Tartalom: Két vadidegen, Graham Larkin és Ellie O’Neill akkor ismerkednek meg – legalábbis virtuálisan –, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják. Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket.

De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él. Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De vajon lehet-e egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet – akárcsak a szerelem – tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.

Vélemény: Most vettem csak észre, hogy az írónő előző könyvéről nem írtam még, pedig a tavalyi év egyik legszuperebb novellája volt szerintem a Vajon létezik szerelem első látásra?. Magasan 5*-ot adtam neki anno, így nem volt kérdéses, hogy az új történetének is azonnal nekiugrom. Gondolom az mindent elmond róla, hogy egy ültő helyemben (azaz inkább fektemben) végigolvastam...

boldogsag1.jpgIsmeritek azt az érzést, amikor befejezel egy regényt és utána ott marad egy jóleső melegség a gyomrodban? Na ez ilyen volt! Imádtam a szereplők őszinteségét, a történet jóságát, melyben szinte semmi rossz nem jöhetett, csak a tiszta boldogság.

Graham igazi álompasi, nincs elszállva magától, kedves, aranyos, érzékeny és emellett féltve óvó, törődő. Őt megismerve az ember lánya névtelen leveleket küldene a világban szerteszét, hátha egyszer csak valaki hozzá hasonló válaszolna rá.

boldogsag2.jpgEllie egy igaz barát, szeretnivaló, bájos lány olyan hétköznapi módon, hogy bárki bele tudja élni magát a helyébe és aki nem mellesleg nem tud ellenállni Graham varázsának. Ahogy mi sem tudnánk... Email váltásaik fantasztikusan megfűszerezik ezt a romantikus történetet, melyben finom, megmosolyogtató humor is bőven helyet kapott.

boldogsag3.jpgEz a fiatalos, könnyed stílusú történet, a meleg tengerpart, a sok napfény nagyon jól esett ebben a szürke időben. Egyetlen dolog zavart, a kicsit lezáratlan vég. Oké, hogy mondhatják az írók a mese végén, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak, de én azért szeretnék erről magam is picit meggyőződni, biztos, ami biztos... ;)

És hogy mi a boldogság? Egy ilyen könyv elolvasása!

Értékelés: 5/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2013
Fordította: Komáromy Zsófia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr375788598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása