Katie Ashley – Az ajánlat

Véleményezte: Timuska

B1058428.JPG„A nők két dologért képesek mindenre az egyik, hogy legyen gyerekük, és a másik, hogy ne legyen!” /Mauriceau (1637-1709) francia szülész szakorvos/

Míg Az ajánlat c. könyvet olvastam a fenti idézet folyamatosan ott motoszkált a fejemben. Legalábbis ehhez a sztorihoz tökéletesen passzolt.  

Tartalom: Harmincadik születésnapja közeledtével Emma Harrison rádöbben, hogy ketyeg a biológiai órája, és a herceg a fehér lovon még mindig sehol. Fogyatkoznak a lehetőségek, különösen most, hogy a legjobb barátja – egy meleg pasi – visszalépett, hogy spermadonor legyen. Persze ott van a spermabank, de Emma fél: mit lehet tudni, talán a sátán belekavarhat a dolgokba.

Aidan Fitzgerald, a megátalkodott nőcsábász rendszerint eléri, amit akar, különösen a hálószobában. Amikor a karácsonyi partin Emma elutasítja a közeledését, Aidan elhatározza, megszerzi a nőt, kerül, amibe kerül. Emma kínos helyzetét megismerve a férfi olyan javaslattal áll elő, mely mindkettejüknek jó lesz. Hajlandó vállalni a donor szerepét, de csakis természetes úton. Nem lévén elszánt pasivadász, sem az alkalmi szex híve, Emma ódzkodik az ötlettől, ám a férfi sármja és Emma anyaság utáni vágya győzedelmeskedik. A „gyermekgyártási” projekt azonban egyszer csak több lesz, mint fizikai aktusok sora. Aidan nem képes kisétálni a nő életéből, Emma meg kezdi úgy érezni, ez a férfi az igazi.

Most már csak egy kérdés maradt: képes-e Aidan megváltozni, olyanná válni, amilyennek Emma szeretné?

Vélemény: Az ajánlat egy romantikus-erotikus könyv, de a kulturáltabb verzió. Ami egyértelműen kiemeli az erotikus regények sokaságából, hogy ennek legalább van története. Ezért pedig jár a plusz pont.
Erőssége még, hogy nincs minden oldalán ágyjelenet, sőt, meglepően kevés, ahhoz képest, hogy egy „gyerekgyártó projektről” olvashattam. Negatívum, hogy kiszámítható a történet, vagyis túl sokat ne várjatok, de amit kaptam az szerintem kellemes :-)

Emma, a 20-as évei végén járó fiatal nő, „magányosan” éli mindennapjait. Persze van családja, barátai, de az igazit, a nagy Őt, még nem sikerült megtalálnia.
Néhány évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel egymás után két fontos személyt is elveszített, először a vőlegényét, majd imádott édesanyját.
A lány mindennél jobban vágyik egy gyermekre, mert úgy érzi, csak akkor lehet igazán boldog, ha anya lesz. Amikor legjobb barátja közli vele, hogy nem szeretne spermadonor lenni a mesterséges megtermékenyítésben, zajos vitába keverednek Emma munkahelyén.
Aidan aki szem és fültanúja lesz vitájuknak és persze félreérti a látottakat, a lány "megmentésére" siet.
Amikor Emma barátja felvilágosítja Aidant, hogy nem arról van szó, amit gondol és a lány csak a legjobb barátja, a férfi úgy dönt még az este „ajánlatot” tesz Emmanak. 
A lány se az ajánlatnak – mert minden vágya egy gyermek – se a férfinak nem tud ellenállni. Emma nem egy nagyvilági nő, nem bonyolódik futókapcsolatokba, sem egyéjszakás kalandokba, de itt most nagy a csábítás, szó szerint …
Aidan már felkeltette a karácsonyi partin is Emma figyelmét, ám akkor kolléganői óva intették a nőcsábász pasitól, így visszautasította a férfi közeledését. Ez Aidan esetében elég ritkán fordul elő és ettől még inkább vágyott a nő után. 
 
Nos, a szóbeli egyezséget, hamarosan írásos szerződés is követi. Ebben többek között megegyeznek abban, hogy a gyerek gondozásában és eltartásában a férfinak nem kell kivenni a részét. Vagyis Emma semmilyen kötelezettséget nem támaszt Aidannel szemben.
Az együttléteiket először csak a saját érdekeik vezérlik, de aztán mégis máshogy alakulnak a dolgok. Elkezdenek közeledni egymáshoz, érzelmeket visznek a kapcsolatukba és hamarosan sokkal több lesz ez, mint egy papírra vetett üzlet.

8b48c316093261f0779da95ab11aa570.jpg
A szereplők szerintem kedvelhető figurák, nagyon emberiek, egészen hétköznapi módon viselkednek. Tetszett, hogy a főhős végre nem - az unalomig ismételt - rideg luxuslakásban élő multimilliomos vezérigazgató. És külön öröm volt, hogy normális szerethető rokonaik voltak. A terhesség bemutatásától nem vártam sokat, de amit kaptam az aranyos volt.
Aidan sokkal szimpatikusabb főhős, mint reméltem, bár a történet végén haragudtam rá.
Emma kedves, határozott karakter, de nem tökéletes. Vagyis, ha őszinte akarok lenni tipikus nő. Azt hiszem, ha a helyébe lennék én is így reagálnék dolgokra. Mert hiába mondjuk mi nők, hogy nem akarunk elköteleződni, és csak egy valamit szeretnének, jelen esetben kisbabát, a szívük mélyén mindent akarunk: társat, családot, az otthon melegét. Szerintem a pasik is így vannak ezzel, de náluk később esik le a tantusz. Így van ezzel Aidan is, igaz nála van még valami a háttérben, vagyis valami a múltjában, amire sajnos most nem derült fény.

8e35152522c60e80a040648b6362baa5.jpg
És igen, jól gondoljátok folytatásos a sztori, ami rém idegesítő, de ki nem hagynám a következőt részt. :-)
Nos, tökéletes limonádé volt, amolyan nőcis könyv. Olvastatja magát 1 nap alatt felfaltam.

Aki szereti a hasonló könyveket és egy kis kikapcsolódásra vágyik, ne hagyja ki.


Értékelés: 4/5

Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2013
Fordította: Medgyesi Csilla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr855798175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása