Sarah Dessen - Tökéletes

Véleményezte: Zoebird

tokeletes.jpgSarah Dessen-től ez a harmadik könyv, amit olvastam az Altatódal és a Figyelj rám! után. Valamiért mindig romantikus történetre számítok tőle (talán a szép borítók miatt), de valami sokkal mélyebbet kapok.

Tartalom: Jason tökéletes. A zárkózott, maximalista Macy is az akar lenni, ezért jár a fiúval. De létezik-e tökéletes ember, és egyáltalán jó-e hibátlannak lenni? Macy sokáig úgy érzi, a válasz igen. Ezen a nyáron azonban megismerkedik egy egyáltalán nem tökéletes csapattal: a Wish partiszerviz fiatal munkatársaival. Ez a barátság és az új szerelem a büntetett előéletű, de jóravaló és művészi hajlammal megáldott Wesszel felszabadítja, boldogabbá teszi, s átértékelteti a lánnyal egész addigi életét, kapcsolatát „tökéletes” édesanyjával. Végre elkezdheti feldolgozni imádott apja halálát is, amiért alaptalanul felelősnek érzi magát.

Vélemény: Az írónő könyveiben a lelkizésen van a hangsúly mindig, hogy hogyan dolgoznak fel az emberek egy-egy problémát. Ebben a történetben Macy és családja az apa halálán próbál tovább lépni, ki sikerrel, ki nem. A lány mindenáron tökéletes, jó akar lenni, e szerint választott fiút is magának, de az új kapcsolatai rádöbbentik, hogy tökéletes nincs.

Wesszel nagyon szép barátság alakul ki köztük, a finom kis beszélgetéseik nagyon közel hozzák egymáshoz őket, de ebben a regényben is nagyon keveset tudunk meg a lassan fejlődő szerelmi szál másik szereplőjéről, ahogy már megszokhattuk Dessen-től.

A történet többi szereplője is mind nagyon szerethetők voltak, mindnek meg volt a maga is kis története, saját élet tapasztalata.

Ehhez a regényhez azért kell egy hangulat, hogy az ember bele tudja élni magát, mert teljesen mentes a csöpögős romantikától, csókoktól, szerelemtől. Aki szereti a lelkizést, a szép karakter fejlődéseket, az bátran kezdjen neki.

"Azt gondolom, bizonyos dolgoknak jobb, ha el vannak törve. Tökéletlenek. Kaotikusak. Így gondoskodik a világmindenség az ellentétekről. Kell lennie néhány gödörnek az úton. Ilyen az élet."

"De ha mindig minden simán menne, akkor túlságosan is hozzászoknánk. Szükség van néha egy kis zűrzavarra. Különben nem élveznéd igazán, ha jól mennek a dolgok."

"Monicának intellektuális stimulációra van szüksége"

Értékelés: 4/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2008
Fordító: Bosnyák Viktória

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr375383613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása