Jay Crownover - Rule (Marked Men 1.)

Véleményezte: Zoebird

rule.jpgVégre egy újabb rossz fiú - jó lány könyv, amit mostanában kerestem! Méghozzá egy olyannyira jól sikerült regény ez, hogy a Gyönyörű sorscsapást simán felülmúlta nálam!

Tartalom: Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.

Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel. Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.

De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.

A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.

rule6.png

Vélemény: Úgy szoktam könyvet olvasni, hogy amikor felmerül bennem egy gondolat, egy kérdés, egy benyomás, vagy bármi az éppen olvasott sorokkal kapcsolatban, akkor azt rögtön lejegyzem pár szóban, hogy ne felejtsem el, mire a végére érek. Ez alapján szoktam aztán megpróbálni véleményt írni, illetve elmondani, hogy milyen érzéseket keltett bennem.

Viszont néha vannak olyan könyvek, amik az első sortól kezdve úgy beszippantanak, hogy mire feleszmélek, már ki is olvastam együltő helyemben és annyira sem szakítottam meg a történetet, hogy pár szót lepötyögjek. Na ez is ilyen volt!

rule1.jpg

A történet középpontjában a mindenkinek megfelelni (vagy éppen nem) kívánás áll. Shawt a szülei kényszerítik arra, hogy az ő kedvük szerint válasszon párt magának és az egész életét úgy alakítsa, ahogy azt ők szeretnék. Ugyanakkor Rule egy igazi lázadó, aki mindenki elől elzárkózik az érzelmeivel, mindenben megy a saját feje után és nem kíván senkinek megfelelni. Tetováló művész és ő maga is festővászonnak használja a testét, úgyhogy szépen ki van dekorálva. Ez nálam már eleve +1 pont! ;)

rule4.jpg

Kettőjük kapcsolatára Rule ikertestvérének halála nagy árnyékot vet már akkor is, mikor még az igazi titkok ki sem derültek. Nehezen dolgozzák fel a fiú halálát, főleg Rule édesanyja, így nem egyszerű lelki dolgokról van szó.

Jay Crownover megfelelő mértékben adagolja nekünk a drámát, az érzelmeket, a szenvedést vagy éppen a boldogságot, illetve a szexet. Ez utóbbiból kapunk rendesen, de még épp nem zavaró mennyiségben, pár intim piercinggel megspékelve. Egyébként az író olyan fantasztikusan vezet be ebbe a tetovált, punk világba minket, hogy szerintem akinek még nincs egy tetoválása sem, az is tuti kedvet kap hozzá!

rule5.jpg

A főszereplők mellett a mellékszereplők is mind nagyon kedvelhetők voltak, így külön öröm, hogy a következő részben egy másik pár fog szerepelni a megismert társaságból. Nagyon várom!

Értékelés: 5*/5

Nyelv: angol
Kiadó: William Morrow Paperbacks
Kiadás éve: 2013
Fordító: -

Elvileg a könyv hamarosan megjelenik magyar nyelven az Ulpius Kiadónál!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr385459156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása