Richelle Mead - A szukkubusz dala

Véleményezte: Zoebird

szukkubusz1.jpgRichelle Mead - Vámpírakadémia sorozatát olvastam pár évvel ezelőtt, akkor még az elején tartott a vámpír divat és nagyon tetszett. A szukkubusz Georgina Kincaid története viszont elég lassan került már nálam sorra, de az Angyalsors után jó folytatásnak ígérkezett.

Tartalom: Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…

Vélemény: Nagy pörgéssel indult el a könyv, hirtelen azt sem tudtam mi van! Semmi bevezető töltelék, hogy mi az a szukkubusz például! Rákerestem, ezt találtam: Egy nyugati középkori legenda szerint szukkubusz egy démon, aki gyönyörű nő képében jelenik meg, hogy elcsábítsa a férfiakat és az ő energiájukkal táplálkozik.

szukkubusz4.jpg

Ezen kívül is akadtak még homályos foltok, hiszen voltak itt angyalok, démonok, kisördögök, vámpírok, de valahogy egyiknek a háttértörténete sem tisztázódott, hogy hogyan is képzelte el az írónő az ő világukat, mitől lettek mondjuk vámpírok, stb. Aztán a vége felé már el-el csíptem néhány utalást, de kicsit kevésnek éreztem és eléggé elhúzódónak az ilyen információ adagolást.

Viszont ami tetszett, hogy az előtte olvasott Angyalsors könyvből visszaköszöntek dolgok, adatok, ettől valahogy "hihetőbbé" vált, de igazából ez csak a véletlen egymás után olvasásnak köszönhető inkább.

A történet pörgős, humoros, kellemes volt olvasni, ugyanakkor elég kiszámítható szálakon futott. Van egy kis nyomozás, egy szerelmi háromszög, némi szex, ami ahhoz képest, hogy az életerőt jelenti Georginának, elég összecsapottra sikerült szerintem.

Georgina kedvelhető, jópofa csaj (alakváltásáért külön irigylem!!!), aki démon létére sokkal inkább a jó oldalhoz húz, viszont halhatatlan barátai nem hagytak mély nyomot bennem. Akkor már inkább kedveltem a halandókat, bár Seth, a híres író hallgatagsága kicsit már eltúlzott volt számomra.

Értékelés: 4/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2012
Fordító: Török Krisztina

Közben elolvastam a következő részt, A szukkubusz éjszakáját, amiről nem is fogok írni semmit, annyira nem jött be. Lapos volt, szenvedős, unalmas, nem történt benne semmi. :(

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr255459309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása