Susan Ee - Angelfall

Véleményezte: Zoebird

angelfall.jpgSok-sok angyalos történet mondta már el, hogy ők milyen jók, szépek és védelmezők az emberek mellett, de most itt egy történet, ahol épp az ellenkezőjét tudhatjuk meg róluk. Romba döntik a világot, elpusztítanak mindent és mindenkit, leigázzák a róluk kialakult rózsaszín álomvilágot. De azért köztük is akad, aki talán megkérdőjelezi a tetteik helyességét...

Tartalom: Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.

Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.

Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.

Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.

Vélemény: A Földön kialakult apokalipszis kellős közepébe csöppenünk, amikor Penryn a mozgássérült húgával és az anyjával próbál kimenekülni a már szinte elnéptelenedett városból. Miközben a lány szemtanúja lesz egy angyal szárnyaitól való megfosztásának a saját társai kezétől, a szárnyas lények egyike elrabolja a testvérét. Nincs más választása, ahhoz hogy megtalálja őt, a sebesült Raffe-ba kell életet lehelnie, hogy megtudja, hova vitték Paiget.

Ápolja, bújtatja őt, majd mikor jobban lesz, akkor elindulnak a Fészekbe, az angyalok "törzshelyére". Az útjuk alatt mindenféle borzalommal találkoznak, de az emberiség reményének szikrája is megcsillan, mikor nagyobb lázadó embercsoportba botlanak. A Fészek elérésekor a szörnyűségek tovább fokozódnak és egy igazán sokkoló végkifejletben robbannak a történések.

angelfall6.png

Amikor azt mondom, belecsöppentünk a történetbe, akkor azt szó szerint értem. Semmit nem tudunk meg arról, hogy hogyan kezdődött, mi történt, mit akarnak az angyalok. Rengeteg kérdésem merült fel az olvasás közben és szinte semmire nem kaptam választ. Egyszerűen csak sodródtam az eseményekkel és kész tényként kellett kezelni, hogy ez van és kész, nincs helye kérdéseknek. Egyetlen "apróság" derült csak ki, hogy valószínűleg maguk az angyalok sem tudják pontosan, hogy mit keresnek itt. Ők kaptak a Hírvivőtől egy feladatot és azt végrehajtották, kérdezés nélkül. Persze az angyalok tetteinek miértje mellett más dolgok is felmerülnek az emberek és a főszereplők oldaláról, de itt is homály fedi a válaszokat.

Penryn nagyszerű lány, lelkileg és fizikailag egyaránt erős karakter, aki nem esik kétségbe, folyton a megoldást keresi a legkilátástalanabb helyzetben is. Igazi túlélő, akinek a kemény élete mellett marad ereje finom humorra.

– Tényleg arkangyal vagy? – kérdem suttogva.
Öntelten elvigyorodik.
– Le vagy nyűgözve?
– Nem – hazudom. – Csak panaszt szeretnék benyújtani a beosztottaid ellen.
– Fordulj az ügyfélszolgálathoz!

Raffe pedig, a fekete hajú, kék szemű, fehér szárnyú angyal egy csöndes, távolságtartó harcos, akiben szép lassan megkérdőjeleződnek a dolgok, bár azért még hosszú út áll előtte.

angelfall5.png

Találkozásuk véletlen volt, aztán kényszerűség lett belőle. Ellenséges felekként nehezen birkóznak meg azzal, hogy egyfelé viszi a sorsuk őket, de összekovácsolódnak és bármennyire ellenkeznek is, a kis szócsatáikból csak kipattan egy-egy pici szikra köztük. Egy szikra, mely aztán hegyeket fog megmozgatni!

… amit most éltem át Raffeval, az egy másik univerzum. Ez egy térdremegtető, gyomorbizsergető, vérforraló, testet felhevítő, sarki jégsapkát megolvasztó csók.

A többi szereplő közül leginkább csak a lányok anyja, aki említésre méltó, leginkább furcsasága miatt, ami elvileg skizofréniájából fakad. Számomra olyan volt, mint egy zombi, mindig feltűnik valahol, persze mindig a fontos pillanatokban és furcsaságokat csinál, de igazából mintha csak a saját elméjében bolyongana. Vele kapcsolatban is rengeteg kérdésem lett, amire semmilyen választ nem kaptam.

A könyvet 14 éves kortól ajánlják, ha jól láttam, de azért fel kell készülni arra, hogy itt bizony lesznek kemény dolgok, mint letépett vagy megrágcsált testrészek, gyilkolászás. Viszont szex nem lesz, aminek én mondjuk örültem, abszolút nem hiányzott. :)

angelfall2.jpg

Nagyon szerettem a könyv folyamatos történéseit, pörgését, ezt a félelmetes kalandot velük és ha betudom annak a sok megválaszolatlan kérdést, hogy ez egy sorozat első része, akkor nagyon jó kis kezdésnek tekinthető, mindenképpen olvasásra javaslom!

Értékelés: 5/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Fordító: AncsaT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr595786238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása