James Patterson - Maximum Ride

Véleményezte: Zoebird

maxride.jpgEzt a könyvet, ha 25 évvel fiatalabb lennénk, akkor biztos imádnám... Most viszont csak nagy nehezen végigrágtam magam rajta, pedig nem szokott gond lenni, ha nem a saját korosztályom szerepel egy történetben. Sőt! Általában a szereplőkkel fiatalodok. ;)

Tartalom: Hat felejthetetlen kölyök – család és otthon nélkül – az életéért fut. Maximum Ride és a legjobb barátai egy kísérlet eredményei: repülésre tervezték őket. De ezzel még nem ér véget csodálatos képességeik listája. Most megléptek, és tudniuk kell, ki hozta létre őket, ki vadászik rájuk, és miért tervezték úgy őket, hogy az emberek felett álljanak.

Vélemény: 10-14 éveseknek ez egy fantasztikus könyv! Tele kalanddal, titkokkal, folyamatos pörgéssel. A szereplők 8-14 év közötti gyerekek, csupa különleges tehetséggel, melyeket sajnos úgy "programoztak, ültettek" beléjük. Kedvesek, aranyosak, a fiatal olvasóknak jó példát mutató tulajdonságokkal rendelkeznek, mint szeretet, törődés, felelősség.

Gyerekek olvasását nagyban megkönnyíti szerintem, hogy nem bonyolult külföldi nevek vannak, hanem jól olvasható, könnyen karakterhez társíthatóak, mint Gázos, Angyal, Radírozók stb.

Ugyanakkor felnőtt fejjel olvasva, attól még, hogy folyamatosan akciódús a történet, valójában alig történik valami, nem tudunk meg semmit, nem tartunk sehova. Értem én, hogy mennyire rosszak a genetikai kísérletek, de attól még nem egy mélyenszántó könyv ez, hiába komoly a téma. Ráadásul ennyire fiatalokkal már nagyon nehéz azonosulni.

Összességében számomra felejthető olvasmány volt, de ha végre rá tudom beszélni a fiamat egy könyv elolvasására, akkor ezt biztos ajánlani fogom neki!

Értékelés: 3/5

Nyelv: magyar
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordította: Acsai Roland

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr765538447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása