Jessica Park - Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig

Véleményezte: Zoebird

flatoutlove.jpgValentin napra hoztam Nektek egy igazán szerelmes könyvet! De azért ne ijedjetek meg, nem valami csöpögős rózsaszín történet ez, mert a fiatalság, az egymásra találás és a jó humor mellett komoly, megrázó tartalom is hozzá lett adva, melytől csak még fantasztikusabb olvasmány lett.

Tartalom: A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.

Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.

Bonyolult? Kínos? De még mennyire.

Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.

De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Vélemény: Julie 18 évesen megkezdi az egyetemet Bostonban, de mivel az albérlete nem jött össze, kényszer szállást talál egy ismerős családnál. Adott egy apa és egy anya, akik nem sokat vannak otthon a munkájuk miatt. Három gyermekük van, egy kamasz kislány, aki furán viselkedik és szeret feltételes módban beszélni; Matt a nagyfiú, aki csak a tanulásnak él, miközben ellátja a húgát és az istenített Finn, aki a világot járja. Julie belecsöppen egy számára először megfoghatatlanul szokatlan légkörbe, hiszen ez nem egy egyszerű család. Megváltozott értékrendeket, felcserélődött szerepeket, családi titkokat talál, amiket szeretne megérteni, de a finoman tapogatózó kérdéseire nem igazán kap választ. Megkedveli őket, próbál segíteni, de a zárkózottságuk páncélját nagyon nehezen tudja áttörni.

FlatOutLove.png

A montázst Angelikánál találtam, muszáj volt megosztanom Veletek, annyira jó lett a történethez!

Julie erős lány, szeretné megérteni a dolgokat maga körül és javítani/segíteni amin lehet, de ugyanakkor az ő családi háttere sem egyszerű az elvált szüleivel.

Celeste-tel nagyon sokat foglalkozik, próbálja szocializálni a zárkózott kislányt, aki vastag burkot növesztett maga köré. Mattel nagyon jó barátok lesznek, de a fiút a tanuláson kívül látszólag semmi más nem érdekli, ugyanakkor mindent megtesz a családjáért. Fantasztikus kis szópárbajok vannak köztük, melyek végig megmosolyogtattak engem is. Aztán ott van Finn, a tökéletes fiú, akivel 1 év alatt soha nem sikerült a lánynak találkoznia, de levelezésükön keresztül megismerkednek és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A távolság megkönnyíti, hogy a lehető legőszintébben tudjanak beszélgetni és ez egy olyan kapcsot alakít ki köztük, melyből szép lassan szerelem lesz.

falloutlove2.jpg

Hozzá kell tennem, mindenféle spoiler nélkül, hogy a történetben van egy nagy csattanó. Erre azért lehet számítani már elég hamar, de mégis olyan ügyesen van megírva, hogy végig várod, hogy mi lesz a végkifejlet, hogy oldja meg az írónő. És elárulom, fantasztikusan!

A könyv 2/3 számomra magasan 5* volt, de a közepén éreztem egy részt, ahol nagyon belassult. Viszont utána olyan magasat ugrott, hogy elképesztő volt! Gyönyörű metaforikus szerelmi vallomásokat olvashattam, melyeket legszívesebben kinyomtatnék és kiraknám a falra, hogy bármikor újra olvashassam! (Hm, ezt még lehet, hogy tovább is gondolom... Érdekes lenne egy fal a kedvenc idézeteimmel teleírva!)

Összefoglalva ebben a történetben minden meg volt, ami kellett: humor, fiatalság, romantika, ugyanakkor bánat, szomorúság, veszteség és egymásra találás... És ami a legfontosabb számomra, hogy olyan részletek voltak a könyvben, melyekre így napok múlva visszagondolva melegség tölt el és azon gondolkozom, hogy újra kellene olvasni. Ilyet eddig az SZJG-vel tapasztaltam. Csak ajánlani tudom!

Értékelés: 5/5*

Nyelv: magyar
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Fordította: Komáromy Zsófia

A könyvnek lesz folytatása is, melyben Matt szemszögéből ismerhetjük meg a dolgokat, illetve előkészületben van még egy rész Celeste főszereplésével. Én várom!

flatoutlove3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr175814025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása