Dianne Duvall - Darkness dawns

Véleményezte: Zoebird

darkness0.jpgVámpíros, de kicsit mégis más. Most a vámpírok a rossz fiúk...

Tartalom: Egy világ vámpírokkal, halhatatlanokkal és képességekkel megáldott emberekkel, ahol a szenvedély örökké tarthat, ha hajlandó vagy megfizetni az árát.

Sarah Bingham életében eddig a legnagyobb kihívás az volt, hogy diákjai figyelmét felkeltse az óráin. Miután megment egy sérült idegent, hirtelen vámpírok és halhatatlanok közötti csatákban találja magát, ahol mindkét félnek a vér jelenti a túlélést.

Roland Warbrook a legvonzóbb férfi, akivel eddig Sarah találkozott. 900 éves múltjában még egy nő sem kísértette meg ennyire, pedig tudja, hogy semmi esélyük egymás mellett.

Vélemény: Maga a cselekmény nem volt rossz, de nem rágtam a körmeimet izgalmamban és a "bugyim sem lett nedves" a szexuális feszültségtől. Nem sokban különbözik a számtalan vámpíros könyvtől, de egy kicsi csavar van mégis benne, hiszen itt a vámpírok a rossz fiúk, míg a halhatatlanok az emberek őrzői.

darkness2.jpgÉrdekes elmélet volt, hogy a halhatatlanok is lehetnek rákosak, szívbetegek, vagy elkaphatnak hasonló, egyébként halálos betegséget, de náluk csak annyi történik, hogy megnő a vér iránti szükségletük, így gyógyítja meg magát a szervezetük.

A másik jó ötlet a halhatatlanok származtatása volt, márpedig hogy ők eleve emberként tehetségesek voltak már valamilyen velük született képességnek köszönhetően, mint a kézzel gyógyítás, halott látás, stb. Ezért tudtak halhatatlanná átváltozni, ahelyett, hogy vámpír lett volna belőlük.

Sarah zenetanárnő, ami teljesen lényegtelen volt, viszont hogy hogyan jön ez ahhoz, hogy profi módjára lő pisztollyal és minden nap súlyokat emelget, azt nem tudom. A kettő nekem kicsit távol áll egymástól.

Neki nem volt semmilyen képessége emberként amiről tudott volna, így érdekes volt azt várni, hogy az írónő mégis hogyan teszi szerelmüket halhatatlanná. Itt megjegyzem, kicsit másra számítottam.

darkness1.jpgRoland amolyan dögös vagyok, de szét tudom rúgni a segged jóképű. Rá is jellemző a fekete haj, sötét szem, mint a többi tehetségesre. Zárkózott, többször elvesztette már a bizalmát a sok száz év alatt, mégis megnyílik Sarah előtt, ahogy ez már csak lenni szokott a romantikus könyvekben.

Mivel ez egy sorozat, különös volt, hogy az egész történetben a legizgalmasabb szál az volt, amiről nem derült ki semmi, mert egy következő rész beharangozójának lett szánva, így nagyon titokzatosra sikerült.

Ami zavart, hogy volt egy-két helyen teljesen oda nem illő, felesleges káromkodás, (pedig amúgy teljesen mellőzték a ronda beszédet).

Értékelés: 3/5

Nyelv: angol
Kiadó: Kensington Publishing Corporation
Kiadás éve: 2011
Fordító: -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://readabook.blog.hu/api/trackback/id/tr515391136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

book.jpg

Kövess minket a Twitteren is!

twitter-icon-with-books-230x299.jpg

süti beállítások módosítása